Case Studies

Case Study 4. Maple House School Thornton Heath


Major reconstruction work including interior redesign and loft conversion.

Maple House before reconstructionSchool was situated in 2 houses and side extension and was impractical because of room sizes and 2 narrow staircases.

We redesigned interior and exterior to improve layout and visual impact. Both staircases were removed and replaced with one wider staircase improving access. Several small rooms were knocked together to form larger, lighter classrooms.

 
Maple House after reconstructionA loft conversion was constructed giving a further 2 large classrooms. All of this accomplished during the 8 weeks summer break.

The exterior was completely remodeled to harmonise the buildings and a new entrance lobby created.

Click here to see full case studies gallery



Previous page: Gallery
Next page: Useful Articles